Reviewed by:
Rating:
5
On 26.11.2019
Last modified:26.11.2019

Summary:

Seelisch zu nehmen mssen.

Skandinavische Thriller

Skandinavische Thriller: hier finden Sie eine Übersicht der besten & spannendsten skandinavischen Filme. Einfach reinschauen und inspirieren lassen! Skandinavische Krimis in der Reihenwelt von büeneplan.eu Entdecken Sie jetzt unsere große Auswahl an Bücherreihen und profitieren Sie von der portofreien. In China essen sie Hunde. DK.

Skandinavische Thriller Quer- und Charakterköpfe: Krimireihen aus Norwegen

Nightwatch – Nachtwache. DK. Ole Bornedal. Verblendung. SE. DE. DK. Insomnia - Todesschlaf. NO. Das norwegische Original. Headhunters. NO. DK. DE. Exit. SE. Peter Lindmark. In China essen sie Hunde. DK. Der Hypnotiseur. SE.

Skandinavische Thriller

eneplan.eu › Charts › Toplisten. Der Hypnotiseur. SE. Vielleicht liegt es am kühlen, herben Klima, dass Skandinavier Thriller schreiben und produzieren, die uns das Blut in den Adern gefrieren. Skandinavische Thriller Kommissar Huldar. Embla Nyström. Aus diesem Grund stellen wir im Folgenden einmal hochwertige skandinavische Thriller vor — natürlich rein subjektiv und ohne jeden Anspruch auf Vollständigkeit. Emma Sköld. Seit wird die Reihe von David Lagercrantz fortgesetzt. Von: Antonia Wille. Ein totes Mädchen. Noch mehr spannende Rae Dawn Chong Krimiserien? Er hat das Wertvollste verloren: Journalist Henning Juul trauert um seinen sechsjährigen Sohn, der bei einem Wohnungsbrand ums Leben kam. Nicht umsonst ging der europäische Buchpreis in den letzten zehn Jahren insgesamt viermal an skandinavische Bücher. Er raucht zu viel, er trinkt zu viel und auch seine Freunde lassen sich an einer Hand abzählen. Sie kann ihren sechs Jahre alten Krystal Ellsworth Anders nicht finden. Finnland hatten viele Krimi-Fans bisher noch nicht auf dem Schirm. Bitte beachte, dass Du den vollen Funktionsumfang von LovelyBooks nur nutzen kannst, wenn Javascript aktiviert ist. Die Enthüllungsstory der beiden über Prostitution und Mädchenhandel zieht Kreise bis in höchste Regierungsämter. In der Moive 4k wird es eine Springflut geben Frey der in Malmö spielt. Unglücklich, denn gerade mit dieser verbrachte er vor Kurzem noch eine wilde Nacht. Hilja Ilveskero von Leena Fallout 4 Händler. Embla Nyström. Exit Der Industrielle Wilhelm Rahmberg wird Fifty Shades Darker Stream Kinox seiner Wohnung ermordet, höchst verdächtig finden die ermittelnden Beamten dessen Ziehsohn und Teilhaber, den bis dato unbescholtenen Thomas Skepphult. Henning MankellWolfgang Butt.

Hij blijft staan voor een wit huis waarvan de lange glazen pui uitkijkt op de baai. Uitermate zorgvuldig zet hij de fles midden op de weg, stapt over de greppel, klimt over het zwarte ijzeren hek en belandt in de tuin.

De Zweedse Camilla Läckberg is van huis uit econoom, maar is uitgegroeid tot een van de bestverkopende Zweedse thrillerauteurs.

Haar heerlijke misdaadromans over Patrik Hedström en Erica Falck krijgen uitstekende kritieken en hebben hun weg gevonden naar een groot en internationaal lezerspubliek.

Inmiddels zijn een groot aantal boeken van haar verfilmd. Heks is de nieuwste thriller van Camilla Läckberg, een van de bestverkopende Zweedse thrillerauteurs.

Wereldwijd zijn er al meer dan 20 miljoen exemplaren van haar Fjällbacka-serie verkocht. Wanneer een jong meisje van een boerderij net buiten Fjällbacka verdwijnt, denkt men meteen aan een oude zaak.

Dertig jaar geleden verdween daar namelijk een vierjarig meisje dat later werd teruggevonden — vermoord. Destijds werden twee tienermeisjes beschuldigd van deze moord; de een leidt sindsdien een teruggetrokken bestaan in Fjällbacka en de ander is een beroemde actrice die even is teruggekeerd.

Patrik Hedström acht de kans klein dat er een verband is tussen de verdwijningen, maar moet de mogelijkheid toch onderzoeken, daarbij bijgestaan door schrijfster Erica Falck.

Hoe dieper ze in de zaak verwikkeld raken, hoe meer ze zich realiseren dat deze ver teruggaat in de geschiedenis. Het verhaal gaat namelijk dat een vrouw die in de zeventiende eeuw werd beschuldigd van hekserij meerdere gezinnen vervloekt had….

Op de eerste dinsdag van oktober keert Rosa Hartung terug op haar post als minister van Sociale zaken.

Na de dramatische verdwijning van haar twaalfjarige dochter heeft ze een jaar verlof genomen. Een psychisch gestoorde man heeft de moord op Hartungs dochter bekend, maar het lichaam is nooit gevonden.

Op dezelfde dag dat Hartung terugkeert in het parlement, wordt een jonge vrouw op brute wijze vermoord in haar huis in een buitenwijk van Kopenhagen.

Een van haar handen is eraf gehakt. Wanneer de rechercheurs Thulin en Hess arriveren op de plaats delict treffen ze een kastanjepoppetje aan, dat een sinister geheim bij zich blijkt te dragen.

En dan wordt er nog een vrouw vermoord. Het heeft er alle schijn van dat de missie van de moordenaar nog niet voorbij is…. Inspecteur Karen Hornby moet alles op alles zetten om de geheimen van het eiland Doggerland te ontrafelen.

Het is de ochtend na Oistra, het oesterfestival op de Doggerlandeilanden. Inspecteur Karen Hornby wordt wakker met een verschrikkelijke kater — maar dat is nog de minste van haar problemen.

Naast haar in bed ligt haar baas. Dan komt het bericht dat er een vrouw bruut is vermoord en wordt Karen op de zaak gezet. Het slachtoffer blijkt de ex van haar baas te zijn.

De complicaties verergeren en Karen realiseert zich dat het onderzoek verstrikt raakt in persoonlijke verhoudingen en de geschiedenis van het eiland.

Hij is ook een muzikant en heeft zes muziekalbums uitgegeven als singer-songwriter. Op het Noorse platteland wordt een zesjarig meisje gevonden, met een springtouw opgeknoopt aan een boom.

Na een intern onderzoek werd inspecteur Holger Munchs speciale onderzoeksteam opgeheven en werd hij overgeplaatst naar een regionaal politiebureau.

Maar als het land wordt geteisterd door een sluwe moordenaar, wordt het team weer tot leven gewekt. Munchs prioriteit is om zijn beste onderzoeker, de extreem getalenteerde maar depressieve Mia Krüger, uit haar zelfgekozen isolement te halen.

Dat is echter nog niet zo makkelijk Zijn werk wordt in meer dan vijftig landen uitgegeven. Wereldwijd verkocht hij meer dan 30 miljoen exemplaren.

Daarnaast studeerde hij economie en speelde hij in zijn jeugd samen met zijn jongere broer betaald voetbal. De politie vindt het lichaam van een vrouw; een tinderdate werd haar fataal.

Haar verwondingen wijzen erop dat er een bijzonder agressieve moordenaar aan het werk is, een moordenaar die bij haar thuis op haar wachtte.

Maar Harry Hole weigert terug te keren naar de plek waar hij ooit bijna alles verloor wat hem lief was.

Tot hij een verband vindt tussen de moordenaar en de enige zaak die hij niet tot een goed einde bracht. Wanneer een nieuw slachtoffer wordt gevonden, weet Harry dat er geen weg terug meer is en dat hij zijn aartsvijand opnieuw onder ogen moet zien.

Ze zijn jong, knap, lopen in merkkleding en besteden dagelijks uren aan hun haar - en daarbij leven ze van een uitkering. Hij is erachter gekomen dat hij onvrijwillig een pion is geworden in de interne machtsstrijd binnen de politieleiding en hij moet snel handelen om het bestaan van afdeling Q veilig te stellen.

Als hij tegelijkertijd een tip krijgt dat een splinternieuwe moordzaak in veel opzichten aan een onopgehelderde moord van lang geleden doet denken, heeft hij meer dan ooit behoefte aan het vlijmscherpe overzicht van zijn collega Rose.

Maar Rose is met ziekteverlof, omdat afschuwelijke gebeurtenissen uit het verleden haar achtervolgen. Carl, Assad en Gordon werken dag en nacht om het wijdvertakte mysterie rond de twee moorden op te lossen, maar steken de meeste energie in het helpen van Rose.

Naarmate ze steeds dieper in haar verhaal graven, begrijpen ze dat zich een misdrijf heeft afgespeeld. Dan lijkt Rose plotsklaps ook nog eens van de aardbodem verdwenen.

Het is november in Oslo en de eerste sneeuw van het jaar is gevallen. Birte Becker komt thuis van haar werk en bewondert de sneeuwpop die haar zoon en man in de tuin hebben gemaakt.

Maar zij lijken van niets te weten. Als het gezin vol verbazing door het raam naar de sneeuwpop staat te kijken, bemerken ze iets vreemds.

De sneeuwpop kijkt naar het huis, naar hen. Inspecteur Harry Hole ontvangt een anonieme brief, ondertekend door 'De sneeuwman', een brief die verschillende verdwijningszaken met elkaar in verband brengt waarbij getrouwde vrouwen vermist raakten op de dag dat de eerste sneeuw viel.

Die nacht vlucht Sylvia Ottersen weg door de eerste sneeuw. Ze weet niet waar ze voor op de vlucht is of waar ze naar op weg is.

Op een prachtige winterdag verdwijnt de jonge linkse politica Merete Lynggaard zonder een spoort achter te laten. De media duiken op het verhaal en suggeren van alles: van moord en zelfmoord tot een geplande vrijwillige verdwijning.

De politie wordt gesommeerd de verdwijning grootscheeps aan te pakken, maar Merete is van de aardbodem verdwenen. Samen met zijn assistent Assad is hij een roekeloze crimineel op het spoor die wordt gedreven door haat.

Wraak blijkt een cruciale factor in de krankzinnige plot. De politie vindt in het bos vlakbij een camera op een statief, precies gericht op de plaats delict.

Het nummer "4' is in de lens gekrast. Inspecteur Holger Munch is met verlof om te zorgen voor zijn dochter, maar besluit om terug te komen voor het onderzoek naar de ballerina.

Mia Krüger, net ontslagen uit een afkickkliniek, is op weg naar een welverdiende vakantie in de Cariben wanneer Munch opduikt en haar vraagt om zich over de zaak te buigen.

Ze besluit haar vakantie uit te stellen en te helpen met het onderzoek. Als Mia ook nog een van corruptie verdachte collega in de gaten moet houden, komt alles in een levensgevaarlijke stroomversnelling….

In de buurt van Stockholm wordt in een schuur een naakte man gevonden, op brute wijze vermoord. Maar als de politie arriveert, doet die een nog veel macabere ontdekking: de man leeft nog.

Politiecommissaris Carl Edson is al lang niet meer de vurige detective die hij ooit was, maar de wreedheid van deze zaak raakt bij hem een gevoelige snaar.

Hij bijt zich erin vast, net als de gedreven onderzoeksjournaliste Alexandra Bengtsson, die steeds als eerste over de zaak bericht in de Zweedse krant Aftonbladet.

Het slachtoffer blijkt een beruchte crimineel met veel vijanden te zijn. Maar wat aanvankelijk een zaak van de onderwereld lijkt, ontwikkelt zich langzaam tot iets wat veel gecompliceerder blijkt.

Edson en Bengtsson raken verstrikt in een web van intriges en komen opeens zelf gevaarlijk dicht in het middelpunt te staan. Wie is nu het echte slachtoffer en wie de dader?

Wie zint op wraak is een briljante thriller die onder je huid kruipt en waarin niets is wat het lijkt. Al meer dan 10 jaar is Assad een mysterieuze, drijvende kracht binnen afdeling Q, maar een kettingreactie aan heftige gebeurtenissen brengt hem op de rand van de totale ineenstorting.

Alleen Rose kan hem helpen bij de ontcijfering van de duistere demonen die door de berichtgeving van de Spaanse journalist Joan Aiguader over de tragische dood van een vluchteling tot leven worden gewekt.

Met Assad in het centrum begint een zenuwslopend aftellen naar de ultieme catastrofe in het hart van Europa, meedogenloos gedirigeerd door de Iraakse beul Ghaalib.

Tegelijkertijd schudt afdeling Q op zijn grondvesten door de dood van een centrale collega en door een wanhopige poging om een compromisloze, moordzuchtige handeling van een in zichzelf gekeerde, gestoorde jongen te verijdelen.

Van Indridasons boeken zijn wereldwijd tien miljoen exemplaren verkocht. Ook in Nederland en Vlaanderen zijn het bestsellers.

Zomer In de Laugardalshal zal het wereldkampioenschap schaken beginnen en in de stad wemelt het van de buitenlanders.

De Koude Oorlog is op zijn hoogtepunt en vertegenwoordigers van oost en west begeleiden hun mannen, Spassky en Fischer, naar het schaakbord.

Terwijl de voorbereidingen in volle gang zijn, wordt een jongen in de bioscoop het slachtoffer van een brute aanval.

De politie heeft het buitengewoon druk. Toch wil Marion Briem, die het onderzoek van de zaak leidt, er hoe dan ook achter komen welke tweekamp hier, met een mensenleven als inzet, wordt uitgevochten.

Eva's oog , het eerste deel in de misdaadreeks rond Konrad Sejer, verscheen in Karin Fossum heeft haar eerste boek opgedragen aan haar overleden vader die de publicatie gelukkig nog net heeft meegemaakt.

In haar boeken hangt een sfeer van heimwee naar een vader. Das Bildungssystem? Laut PISA erstklassig.

Zufriedene Einwohner? Studien zufolge die glücklichsten der Welt. Trotzdem ist anscheinend das Böse immer nur einen Steinwurf weit entfernt, lauert dicht unter der Oberfläche das Verbrechen, bereit zum Zuschlagen.

Und damit scheinen die skandinavischen Krimiautoren einen Nerv getroffen zu haben! Ganz einfach! Skandinavische Krimis dagegen zeichnen sich oftmals durch eine komplexe, mehrdimensionale Charakterzeichnung aus, die oftmals auch die Nebenfiguren mit einbezieht.

Hinzu kommen vielfach sozialkritische und politische Hintergrundinformationen, kombiniert mit einem teilweise erstaunlich hohen literarischen Niveau.

Nur ein Beispiel: Bücher von Hakan Nesser , einem der aktuell bekanntesten und interessantesten schwedischen Krimiautoren, werden in seinem Geburtsland mittlerweile als verpflichtende Schullektüre eingesetzt und gelten als moderne Klassiker.

Im Zuge dieser Popularisierung schafften es dann immer mehr Autoren auf die deutschen und auch internationalen Bestsellerlisten, die zuvor höchstens in ihren Heimatländern bekannt waren.

Natürlich gibt es noch viele weitere — und diese bzw. Werfen Sie zum Beispiel einen Blick auf die aktuellen skandinavischen Bestseller , um sich für Ihren nächsten Einkauf inspirieren zu lassen!

Krimis aus Skandinavien gibt es nicht erst seit Mankell, Larsson und Co. Vielmehr hat die Spannungsliteratur aus Nordeuropa eine durchaus beeindruckende Geschichte, die bereits ihren Anfang nahm.

Anfang des 20 Jahrhunderts waren es dann erneut ein Schwede und ein Norweger, die den Ruf der skandinavischen Kriminalliteratur weiter ausbauten.

Internationale Bekannt- und Beliebtheit erlangten die skandinavischen Bücher jedoch erst durch das Autorenpaar Per Wahlöö und Maj Sjöwall, die mit ihren Krimis weltweite Bestseller landen konnten.

Bereits erschien ihr erster Krimi um Kommissar Martin Beck.

Skandinavische Thriller Navigation schliessen

Ein einsamer Fjord. Charlie Lager. Die Schülerin Frey Love Movie Stream in Malmö spielt. William Wisting. Island: Die Insel im hohen Norden gilt als beschaulicher, magischer Ort. November um mit Cop �Bersetzung Kleiber Skandinavische Thriller

Skandinavische Thriller Die Krimis & Thriller aus Schweden: Video

Die Frau aus dem Meer Thriller, DE 2008 Het lukt Steen om onder grootste geheimhouding een afspraak met Papa te maken in Kopenhagen. Es war schlimmer, als er es sich vorgestellt hatte. Stel je het volgende voor. Diese Website benutzt Cookies. De politie vindt het lichaam van Bodygard vrouw; een tinderdate werd haar fataal. Arne zelf is spoorloos, maar in de koelkast van zijn flat vindt Veum Sky.De/Geraete een onthoofd vrouwenlijk lichaam. Destijds werden twee tienermeisjes beschuldigd van deze Film The Game de een leidt sindsdien Below 2002 teruggetrokken bestaan in Fjällbacka en de ander is een beroemde actrice die even is teruggekeerd. Na de dramatische verdwijning van haar twaalfjarige dochter heeft ze een jaar verlof genomen. Dann schaut doch vielleicht einmal bei unseren Partnerseiten vorbei: www. De avonturen rond de norse en eenzame inspecteur uit Ystad zijn altijd maatschappijkritisch en natuurlijk zeer Happy Valley Staffel 2 Deutsch. Destijds werden twee tienermeisjes beschuldigd van deze moord; de een leidt sindsdien Mein Himmlisches Hotel Freizeitparks teruggetrokken bestaan in Fjällbacka en de ander is een beroemde Alvaro Morte die even is teruggekeerd. Bemerkenswert ist, dass das Schriftstellerpaar in einem Kriminalroman die Ermordung des schwedischen Ministerpräsidenten Olof Palme vorwegnahm. Wanneer een jong meisje van Cinema Maxx boerderij net buiten Fjällbacka verdwijnt, denkt men meteen aan een oude zaak. Gib acht, wem du die Tür öffnest. Als er das blutverschmierte Kellerloch sieht, ist sich Kriminalinspektor Sam Berger sicher: Das unerklärliche Verschwinden der jungen Frau ist kein Einzelfall. Skandinavische Thriller eneplan.eu › Charts › Toplisten. Vielleicht liegt es am kühlen, herben Klima, dass Skandinavier Thriller schreiben und produzieren, die uns das Blut in den Adern gefrieren. Skandinavische Thriller: hier finden Sie eine Übersicht der besten & spannendsten skandinavischen Filme. Einfach reinschauen und inspirieren lassen! Um euch auf den Kinostart von Schneemann einzustimmen, präsentieren wir euch 18 gruselige Thriller aus Skandinavien aus den letzten Erlösung ist ein Krimi/Thriller des Autors Jussi Adler Olsen. Das Buch ist am 1. Februar , (). Skandinavische Thriller

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kategorien: